Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  99,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2009

Nr. pagini: 672 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 978-973-127-137-8

Categorii: Drept procesual penal, Drept

Descriere

Rezultat al unei impresionante documentări (aproximativ 330 de lucrări doctrinare constând în tratate, cursuri, monografii, studii juridice publicate în reviste de specialitate, peste 1300 de soluţii jurisprudenţiale invocate şi peste 170 de acte normative interne şi internaţionale conţinând prevederi conexe desfăşurării procesului penal în România), Tratatul de procedură penală. Partea specială este destinat studenţilor facultăţilor de drept în vederea pregătirii examenelor de promovare şi de licenţă, candidaţilor la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii, candidaţilor la admiterea în profesia de avocat precum şi acelora care intenţionează să candideze pentru admiterea în alte profesii juridice. De asemenea, lucrarea este, în egală măsură, destinată practicienilor dreptului, cu referire concretă la organele judiciare penale (instanţe de judecată, procurori, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, alte organe de cercetare penală) şi avocaţilor. în elaborarea lucrării a fost folosit materialul legislativ, jurisprudenţial şi documentar existent la data de 20 ianuarie 2009. Astfel, au fost avute în vedere dispoziţiile Legii nr. 79 din 26 martie 2007, ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31 din 19 martie 2008 şi ale Legii nr. 57 din 19 martie 2008. De asemenea, a fost avută în vedere jurisprudenţa înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii Constituţionale la zi.


Nu au fost utilizate prevederi ale proiectului Noului Cod de procedură penală, întrucât importanţa unui asemenea lucrări ştiinţifice, aflată în raport direct de proporţionalitate cu importanţa socială a procesului penal, conduce la luarea în considerare de către autor doar a actelor normative în vigoare. De asemenea, nu au fost utilizate prevederi ale Proiectului nr. 824/2006 privind Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2006, proiect constat ca fiind neconstituţional ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 54 din 14 ianuarie 2009.


Comandă online Tratat de procedura penala. Partea speciala la 99,00 lei scrisă de Ion Neagu, tiparită la editura Universul Juridic în anul 2009. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Tratat de procedura penala. Partea speciala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.