Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Traducere din limba germana. Include numeroase ilustrate alb-negru.

Prefata de Ioan GrigorescuLa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut loc la Nurnberg Procesul Secolului. Douazeci si unu de capi ai regimului nazist au fost judecati aici, zece fiind executati prin spanzurare. La saizeci de ani de la eveniment, cartea reda cele ami importante momente ale procesului, descrie intreg mecanismul de functionare a justitiei militare si prezinta dovezile care au dus la diferitele pedepse acordate. Un moment istoric cu adevarat important, cand aliatii nu au mai vrut sa repete greselile facute la sfarsitul primei conflagratii mondiale.


Procesul de la Nurnberg a reprezentat un aspru rechizitoriu impotriva celui de-al doilea razboi mondial. Cine sunt acuzatii?

Goring, Ribbentrop, Rudolf Hess si ceilalti lideri nazisti sunt adusi in fata dumneavoastra si depun marturie despre cum a fost posibila crearea Reichului, cine l-a ajutat pe Hitler sa ajunga la putere, cum a fost decisa campania impotriva Europei si cine este raspunzator pentru exterminarea evreilor.

Joe.J.Heydecker a fost unul din ziaristii acreditati la proces iar principala sursa documentara o constutuie interogatoriile si declaratiile acuzatilor, fara comentarii de prisos.